Menu obowiązujące od 14.05 do 17.05
ZUPY
-Botwinka 12 pln
-Kapuśniak 11 pln
-Barszcz z kołdunami 13 pln
-Żurek 12 pln
(Zupy możemy przygotować na ciepło lub zapasteryzowane w słoikach)
DANIA GŁÓWNE
-Rolada z piersi z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą w sosie śmietanowym podana z gotowanymi ziemniakami i surówką 30pln
-Polędwiczki wieprzowe z grzybami leśnymi w sosie śmietanowym podane z kopytkami i buraczkami na ciepło 40 pln
-Łosoś smażony z pomidorkami, szalotką, szpinakiem w sosie śmietanowym podany z puree ziemniaczanym z odrobiną chrzanu 42 pln
-Żeberka na miodzie podane z kopytkami i buraczkami 30 pln
-Sznycel wieprzowy po wiedeńsku z jajkiem sadzonym i sałatką ziemniaczaną 27 pln
-Schabowy z kostką podany z gotowanymi ziemniakami i zasmażaną kapustą 25 pln
-Pierś z kurczaka w złotej panierce podana z frytkami i surówką z młodej kapusty 22 pln
-Pierogi ruskie 1,5zł/szt.
-Pierogi z mięsem 2zł/szt.
-Pierogi z kaczką 2,3zł/szt.
-Pierogi z kapustą i grzybami 1,7zł/szt.
(Pierogi mogą być ugotowane lub mrożone)
DANIA GŁÓWNE ZAPASTERYZOWANE W SŁOIKACH (podawane bez dodatków)
-Klopsiki wieprzowo-cielęce w sosie z grzybami leśnymi
ok. 400g 40pln
-Klopsiki wieprzowo-cielęce w sosie koperkowym ok. 400g 38pln
-Zrazy wołowe 3szt. 29pln
-Gołąbki z młodej kapusty 2szt. 18pln
(te dania możemy również zrobić na ciepło, z dodatkami)
POZOSTAŁE
-Pasztet drobiowy 54pln/kg, wieprzowy 59zł/kg
-Carpaccio ze śledzia atlantyckiego z plastrami jabłka, cebulą i gęstą śmietaną 14 pln
-Smalec ok.250g 9pln
Zamówienia przyjmujemy telefonicznie: 601776771, mailowo: biuro@dajak.pl lub przez Facebooka ?